Εστιατόρια Μπαλάνου 4-6, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 3 Mpalanou Thessaloniki 546 23 GR 231 026 8063231 026 8063 Το εστιατόριο Roots στεγάζεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο...
roots1.jpg
roots1.jpg
roots2.jpg
Μπαλάνου 4-6, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
3 Mpalanou Thessaloniki 546 23 GR
231 026 8063231 026 8063

Το εστιατόριο Roots στεγάζεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο κτίριο, στην πλατεία Άθωνος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο μενού του Roots βρίσκονται αυστηρά χορτοφαγικά πιάτα, απο σαλάτες μέχρι φάλαφελ, κολοκυθοκεφτέδες, χούμους, κριθαρώτο με μανιτάρια και burger λαχανικών. Στο Roots δεν θα βρείτε καθόλου τηγανητά, καθώς υποστηρίζει την χορτοφαγική και υγιεινή διατροφή!

roots1.jpg 6 years ago
roots2.jpg 6 years ago
Showing 2 results
agioli.jpg
Λεωφόρος Νίκης 15, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 0.4 km

Τα καλύτερα προϊόντα της Ελληνικής γης, απλά , ποιοτικά, ταπεινά και καθημερινά. Προϊόντα απίστευτου πλούτου, γεύσεων και αρωμάτων με πρωταγωνιστές το λάδι, τα όσπρια, τα δημητριακά και τα λαχανικά. Τα καλύτερα κρέατα, πουλερικά και βιολογικά ψάρια.

Το εστιατόριο Αγιολί έχει διατροφολόγο που βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία. Παρέχει στο μενού διατροφικές πληροφορίες για το σύνολο σχεδόν των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί, όπως επίσης και τους προμηθευτές του (προέλευση, τρόπος παραγωγής, Π.Ο.Π., ΒΙΟ ή ολοκληρωμένης διαχείρισης).

Προτείνει ολοκληρωμένα μενού για ειδικές ομάδες ανθρώπων (διαβητικούς, υπερτασικούς, με πρόβλημα γλουτένης κλπ) τα οποία συμβάλουν στην καλή τους υγεία με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Διαθέτει εστιατόριο, ουζερί και μπυραρία. Στο μενού του θα βρείτε ενδιαφέρουσες συνταγές όπως κοτόπουλο με κάρρυ, τηγανητό ρύζι με γαρίδες και ανανά, φρέσκια ψάρια όπως βιολογικό λαυράκι και γλυκά.

Ο εκπληκτικός συνδυασμός εξαιρετικών πρώτων υλών, υγιεινών και θεραπευτικών συστατικών σε πεντανόστιμες και απολαυστικές συνταγές κάνουν κάθε γεύμα στο Αγιολί γευστική και διατροφική εμπειρία.

DSC_0777-768x1151.jpg
Βαλαωρίτου 25, Θεσσαλονίκη 0.59 km

Το Φαίδιμος είναι το εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη που κάνει τη διαφορά. Με επιλογές για φαγητό χωρίς γλουτένη, είναι το στέκι που έχει συνεπάρει τη συμπρωτεύουσα.  

Το όνομα, δανεισμένο από την αρχαιότητα, συνδυάζει τα ονόματα των ιδιοκτητών, Φαίδρα και Δημήτρης, και προϊδεάζει τον επισκέπτη για τις επιλογές που θα του προσφερθούν.  

Βασισμένο στην παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, το μενού αλλάζει ανάλογα με τις εποχές, αξιοποιώντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που το μαγαζί προμηθεύεται από τοπικούς παραγωγούς. 

Το εστιατόριο έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στους Θεσσαλονικείς τόσο για την ποιότητα των γευμάτων που προσφέρει, όσο και για τη διακόσμηση, την οποία έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Την τελευταία πινελιά ενός όμορφου περιβάλλοντος βάζει η ρομαντική αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού. 

es-diavitis-estiatoria-Glykouli.Gr.jpg
.ES
Φράγκων 2-4, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 0.85 km

Ένας αρτίστικος χώρος στη Θεσσαλονίκη, παντρεύει τη μουσική, την τέχνη εν γένει, με την αρχιτεκτονική και τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα δίνοντας μια νέα οπτική στη γευστική εμπειρία.

Στο .ES θα βρείτε πιάτα vegan και vegetarian αλλά και μαγειρευτά, της ώρας, ψάρι και πολλά άλλα κατάλληλα και για διαβητικούς αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και τη γευστική απόλαυση!

Μενού ενδεικτικά:

ΣΑΛΑΤΕΣ

• Πράσινη σαλάτα με λαχανικά εποχής, σουσάμι και βινεγκρέτ με μίριμ
• Γλυκιά και πικάντικη σαλάτα με μανιτάρια, πράσινη σαλάτα, παρμεζάνα και ρόδι
• Σαλάτα με κοτόπουλο, πατάτες baby, ρόκα, κάπαρη και φέτα
• Χειμωνιάτικη σαλάτα με σπανάκι, μπέικον, σέλινο, μήλο και αχλάδι

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

• Σούπα βελουτέ κολοκύθας
• Mύδια αχνιστά σε λευκό κρασί
• Ταρτάρ καπνιστού σολομού με κάπαρη, πατάτες και ρόκα
• Μπρουσκέτα με ψητά λαχανικά και φέτα (σερβίρεται με μερικά φύλλα baby σπανάκι και φρ.βασιλικό)
• Τσίκορε (αντίβ) ψητό με χαμόν
• Κρέπα γεμιστή με σπανάκι και τυρί
• Βιτέλο τονάτο (νουά μοσχαρίσιο ψημένο στο φούρνο με σάλτσα κάπαρης και τόνου)
• Μαστέλο Χίου ψημένο στη σχάρα με λάδι φρέσκων μυρωδικών και ψητή ντομάτα
• Γαρίδες σαλπικόν με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ελαιόλαδο και λάιμ
• Χταπόδι μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί
• Καρπάτσιο παντζάρι με τραγανή φέτα και βινεγκρέτ με εστραγκόν

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

• Μπακαλιάρος φιλέτο με δενδρολίβανο και λαχανικά στο φούρνο
• Φαγκοτίνι γεμιστό με γκορκοντζόλα, λάδι βασιλικού και παρμεζάνα
• Κοτόπουλο με κάρυ και πράσινο πιπέρι με ρύζι μπασμάτι
• Χοιρινό με άγρια χόρτα και σελινόριζα

Menu 10,00 euro- Τρίτη και Πέμπτη βράδυ!

Showing 3 results