roots1.jpg
Μπαλάνου 4-6, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
231 026 8063231 026 8063

Το εστιατόριο Roots στεγάζεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο κτίριο, στην πλατεία Άθωνος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο μενού του Roots βρίσκονται αυστηρά χορτοφαγικά πιάτα, απο σαλάτες μέχρι φάλαφελ, κολοκυθοκεφτέδες, χούμους, κριθαρώτο με μανιτάρια και burger λαχανικών. Στο Roots δεν θα βρείτε καθόλου τηγανητά, καθώς υποστηρίζει την χορτοφαγική και υγιεινή διατροφή!

lime11.jpg
Δεκελέων 23, Αθήνα, Ελλάδα

Ενας ανετος ζεστος και φιλοξενος χωρος για ολα τα βαλαντια. Ενα αυστηρα χορτοφαγικο εστιατοριο (vegan) με εμφαση την υγιεινη μακροβιοτικη- αλκαλικη διατροφη τον οικολογικο τροπο ζωης και την αγαπη για τα ζωα.

Στο λάιμ bistro σερβιρονται γρηγορα και υγιεινα πιατα μαγειρεμενα με αγαπη χωρις καθολου ζωικα παραγωγα, χωρις συντηριτικα, χρωστικες ή επεξεργασμενα (βιομηχανοποιημενα) τροφιμα , λευκη επεξεργασμενη ζαχρη και αλευρα που περιεχουν γλουτενη .

Το μαγειρεμα γινεται με εξελιγμενα μηχανηματα οπως sous – vide ( αργο μαγειρεμα σε κενο αερος) ωστε να μην χανονται τα θρεπτικα συστατικα, slow juicer ψυχρης έκθλιψης για τους χυμους μας (tribest green star) , συσκευες αφυγρανσης (dehydrator sedona express) που χρησιμοποιουνται μεχρι 47 βαθμους κελισιου , γιαουρτομηχανες (yolife) για δημιουργια γιαουρτιου απο γαλα καρπων , φυτρομηχανες(frsh life fl3000) για δημιουργια καθημερινων φυτρων .

Σερβιρονται επίσης μοναδικα cocktails χωρις ζαχαρη!

character1.jpg
Φιρά, Σαντορίνη, Ελλάδα

Ο ταλαντούχος σεφ Χρυσόστομος Πρασατζής και η ομάδα του πιστεύουν στην αυθεντική κουζίνα και ότι η «ποιότητα» σημαίνει υγιεινή διατροφή. Χρησιμοποιεί μόνο τα πιο φρέσκα και καλύτερα υλικά κυρίως από την αγροτική παραγωγή της Σαντορίνης και πρώτων υλών με αγάπη και σεβασμό, προκειμένου να παρέχει μια γαστρονομική εμπειρία μεσα σε μια ποικιλία από υπέροχες γεύσεις.

it restaurant 1.jpg
Σκουφά 29, Αθήνα, Ελλάδα

Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός, κάνει πράξη τη frugal gourmet φιλοσοφία του, στο νέο ανανεωμένο it στην Σκουφά 29. Eco friendly design, αγνές πρώτες ύλες συνδιασμένες με απλότητα και σεβασμό στην πρωτογενή γεύση, έμφαση στην ουσία και το καλό φαγητό. Σάντουιτς με roast beef και μουστάρδα σταφίδας, σούπα με ξυνόγαλο και πασατέμπο, φρέσκα ζυμαρικά με ψητές ντομάτες και πολλές άλλες συνταγές του Ανδρέα Λαγού για να τρέφεστε ουσιαστικά και να ανακαλείτε μνήμες και εικόνες από το παρελθόν.

testaccio.jpg
Litous 2, Vouliagmeni, Greece

Το Testaccio έχει μετατραπεί στην κατεξοχήν foodie συνοικία της Ρώμης, λόγω της πληθώρας των εστιατορίων που έχει και είναι ένας must προορισμός για τους λάτρεις της ιταλικής γαστρονομίας τον οποίο αξίζει να επισκεφθείτε… ή εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στο νέο εστιατόριο Testaccio, στην Βουλιαγμένη (στην θέση του Silver Casa) και να ταξιδέψετε στην καρδιά της Ρώμης μέσα από την πιάτα του.

Βιολογικά φρούτα και λαχανικά στο οπωροπωλείο του εναλλακτικού εστιατορίου και προϊόντα στο παντοπωλείο που μπορείς να τα πάρεις και σπίτι σου. Το Testaccio Organic θα βρείτε εναλλακτικές και ιδιαίτερες γεύσεις με πιάτα από τη ρωμαϊκή κουζίνα. Το πλούσιο μενού του είναι σίγουρο ότι θα σας ανταμείψει!

mamatierra01-1190.jpg
Akadimias 84, Athens, Greece

Το μικρό, λευκό εστιατόριο με τις πλούσιες μυρωδιές θα σας προσφέρει χορτοφαγικά πιάτα με πολλά βιολογικά προϊόντα: σπιτικά νάτσος, guacamole, ιταλική caponata, burger μανιταριών, σαλάτα κινόας και φαλάφελ είναι μόνο μερικά πιάτα από το πλούσιο και υγιεινό μενού του Mamma Tierra. Στα συν του τα πιάτα χωρίς γλουτένη και οι πολύ φιλικές τιμές.

gi.jpg
Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, Ελλάδα
2109648512, 21096485142109648512, 2109648514

Τα προϊόντα του εστιατορίου Γη είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ότι γνωρίζαμε μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Χωρίς λακτόζη, γλουτένη και ζάχαρη, η Γη είναι το vegan-raw εστιατόριο στο οποίο δεν θα βρείτε τίποτα μαγειρεμένο σε πάνω από 46 βαθμούς Κελσίου. Χυμοί, smoothies, σαλάτες, χωριάτικη πίτσα, σούσι, με κρασιά και μπύρες αποκλειστικά ελληνικά. Τα γλυκά θα σας ενθουσιάσουν, καθώς δεν περιέχουν γαλακτοκομικά, αλεύρι και αυγά και δεν ψήνονται, αλλά αφυγραίνονται, συντηρώντας έτσι τα θρεπτικά τους συστατικά. Επισκεφθείτε τον πολύ καλαίσθητο και χαλαρωτικό χώρο για να δοκιμάσετε την οργανική διατροφή, με θετική επίδραση στην υγεία χωρίς να στερείται τίποτα από γεύσεις και ποικιλία!

tobazaki.jpg
Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, Ελλάδα

Το Βαζάκι επιλέγει βιολογικά ελληνικά προϊόντα.

Δίνουμε μεγάλη αξία τόσο στην ποιότητα όσο και στην εντοπιότητα των προϊόντων.

Τα βιολογικά προϊόντα μεγαλώνουν δίχως τη χρήση επιβλαβών χημικών ορμονών, φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Μελέτες δείχνουν ότι τα βιολογικά τρόφιμα έχουν αισθητά πιο σημαντική διατροφική αξία από ότι έχουν τα συμβατικά. Επιλέγοντας βιολογικά προϊόντα προσέχουμε την υγεία μας και το σώμα μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το έδαφος, τη γη και γενικότερα την υγεία αυτού του πλανήτη.

Η εντοπιότητα αφορά στη στήριξη παραγωγών του τόπου μας – για την προσπάθεια που καταβάλουν, τη διατήρηση της εποχικότητας των φρούτων και λαχανικών και γιατί πιστεύουμε ότι η ελληνική γη είναι τόπος μαγικός, που βγάζει νόστιμα προϊόντα.

TΟ ΒΑΖΑΚΙ juice bar για μία ακόμα φορά είναι περήφανο αφού είναι το πρώτο και μοναδικό juice bar  στην Ελλάδα που που προσφέρει πιστοποιημένο 100% φυσικό χυμό  από βιολογικά φρούτα και λαχανικά

pizzabite_store.jpg
Αγίων Πάντων 55, Καλλιθέα, Ελλάδα

Φτιαγμένη με ολόφρεσκα υλικά και με μία ζύμη που συναρπάζει, η Καλύτερη Αφράτη της Πόλης ήρθε για να σας προσφέρει την καλύτερη pizza που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Βασίζουμε όλες μας τις συνταγές και τα πιάτα μας στην εμπειρία μας και στην αγάπη μας για το καλό και ποιοτικό φαγητό. 

Επιλέξτε ανάμεσα από μία μεγάλη ποικιλία πιάτων που περιλαμβάνουν απολαυστικές πίτσες, μακαρονάδες, burgers από φρέσκο – και όχι κατεψυγμένο – κιμά και σαλάτες!

Αν θέλετε και συνέχεια, έχουμε πάντα και μία μεγάλη ποικιλία από επιδόρπια για να συνοδεύσουν το γεύμα σας!  

 

wildinthecity.jpg
Βουλής 7, Αθήνα, Ελλάδα

Η ιδέα ήταν απλή: Να χρησιμοποιηθούν ανεπεξέργαστες πρώτες ύλες υψηλής θρεπτικής αξίας για την παρασκευή ζυμών. Πούδρα από αμύγδαλα και λιναρόσπορο και αλεύρι ινδικής καρύδας ζυμώνονται με αυγά ελευθέρας βοσκής. Το αποτέλεσμα: Ζύμες πλούσιες σε πρωτεΐνη, υψηλής θρεπτικής αξίας λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Κάθε υλικό, έχει επιλεγεί με γνώμονα την υψηλή του ποιότητα και τα θρεπτικά του συστατικά και κάθε πιάτο είναι ένας πλούσιος συνδυασμός τους. Από τις συνταγές απουσιάζουνε τα δημητριακά και οτιδήποτε έχει υποστεί επεξεργασία.

Όσο για τη γεύση; Εσείς θα αποφασίσετε…

2mazi1.jpg
Νίκης 48, Αθήνα, Ελλάδα

Σε μια εποχή που το ῾εγώ῾ προτάσσεται ως η σημαντικότερη αξία, το 2Μαζί επαναφέρει στο προσκήνιο τη χαρά της παρέας, της ομάδας και της συνεργασίας, μέσα από το πάντρεμα μοναδικών γεύσεων.  Το 2Μαζί είναι ένα εστιατόριο Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας κάτω απο την στέγη του οποίου ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Ηλίας Γώγος.  Οι 2Μαζί καταστρώνουν παιχνίδια γευστικών πειραματισμών, συναγωνίζονται, εμπνέονται, χαίρονται όπως τα μικρά παιδιά και ανακαλύπτουν ξανά το μαγικό κόσμο της γευστικής δημιουργίας!  Πηγή έμπνευσής τους αποτελεί ό,τι πιο εκλεκτό παράγει τούτος ο τόπος: κρέατα, ψάρια, χειροποίητα ζυμαρικά και πίτες, παντρεύονται με βότανα, αρωματικά, λουλούδια και delicatessen μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα και εκτινάσσουν τη γαστρονομική απόλαυση.

1
Ηρακλειδών 10, Αθήνα, Ελλάδα

”Food Philosophy’’ : H δημιουργική κουζίνα του Root είναι μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος ποιοτικής διατροφής. Συνδυάζοντας το σύγχρονο αστικό φαγητό με την αρχέγονη Paleo διατροφή, η ομάδα του Root και η chef Αυγερία Σταπάκη παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό ένα μενού Paleo friendly, με φρέσκιες και ακατέργαστες πρώτες ύλες βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα.

‘paleo’ : νοοτροπία φαγητού που έρχεται από την Παλαιολιθική εποχή, όταν οι άνθρωποι τρέφονταν με αγνές τροφές (ζωικές και φυτικές) και όχι με τυποποιημένα κ επεξεργασμένα φαγητά. Γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, λαχανικά και βιταμίνες.

rosebud.jpg
Σκουφά 42, Αθήνα, Ελλάδα

Tο 2001, το Rosebud άνοιξε με στόχο το τρίπτυχο καφές – φαγητό – ποτό, υπό το άγρυπνο μάτι του Orson Welles, να γίνει συνώνυμο με την ποιότητα και την ζεστή ατμόσφαιρα.

Τπ 2007, με γνώμονα την ποιότητα και υψηλή αισθητική, επεκτάθηκε και δημιούργησε ένα καθαρόαιμο εστιατόριο στον 1ο όροφο που τέρπει όμως όλες τις αισθήσεις. Με διακόσμηση που μπλέκει προσωπικές μνήμες με τα ωραία χρώματα και υλικά και τις σταθερές σινεφίλ και μουσικές αναφορές , φιλοξένησε εκεί πολλά μουσικά δρώμενα από καταξιωμένους καλλιτέχνες ,parties,και εκδηλώσεις που θα μείνουν αξέχαστα.

2012: ROSEBUD GOES GREEN – Έχοντας κατά νου ότι ποιότητα σημαίνει και υγιεινή διατροφή το εστιατόριο Rosebud βάζει τα γιορτινά του και γίνεται vegetarian /vegan , αποδεικνύοντας ότι το υγιεινό μπορεί να είναι νόστιμο και οικονομικό.

Στο μενού του θα βρείτε Ποικιλία από ορεκτικά και σαλάτες και προσεγμένα κυρίως πιάτα όπως hotdog με χειροποίητο λουκάνικο, από ποικιλία μανιταριών και φάβα και vegan μαγιονέζα και ντάμπλινγκς αγκινάρας με φυτική κρέμα, μυρωδικά και τσιπς κρεμμυδιού. Επίσης, θα βρείτε προϊόντα χωρίς γλουτένη.

agioli.jpg
Λεωφόρος Νίκης 15, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τα καλύτερα προϊόντα της Ελληνικής γης, απλά , ποιοτικά, ταπεινά και καθημερινά. Προϊόντα απίστευτου πλούτου, γεύσεων και αρωμάτων με πρωταγωνιστές το λάδι, τα όσπρια, τα δημητριακά και τα λαχανικά. Τα καλύτερα κρέατα, πουλερικά και βιολογικά ψάρια.

Το εστιατόριο Αγιολί έχει διατροφολόγο που βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία. Παρέχει στο μενού διατροφικές πληροφορίες για το σύνολο σχεδόν των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί, όπως επίσης και τους προμηθευτές του (προέλευση, τρόπος παραγωγής, Π.Ο.Π., ΒΙΟ ή ολοκληρωμένης διαχείρισης).

Προτείνει ολοκληρωμένα μενού για ειδικές ομάδες ανθρώπων (διαβητικούς, υπερτασικούς, με πρόβλημα γλουτένης κλπ) τα οποία συμβάλουν στην καλή τους υγεία με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Διαθέτει εστιατόριο, ουζερί και μπυραρία. Στο μενού του θα βρείτε ενδιαφέρουσες συνταγές όπως κοτόπουλο με κάρρυ, τηγανητό ρύζι με γαρίδες και ανανά, φρέσκια ψάρια όπως βιολογικό λαυράκι και γλυκά.

Ο εκπληκτικός συνδυασμός εξαιρετικών πρώτων υλών, υγιεινών και θεραπευτικών συστατικών σε πεντανόστιμες και απολαυστικές συνταγές κάνουν κάθε γεύμα στο Αγιολί γευστική και διατροφική εμπειρία.

pure-bliss.jpg
Ρόμβης 24, Αθήνα, Ελλάδα
2103250360-22103250360-2

Ένας ιδιαίτερος και καλαίσθητος χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Φρέσκοι βιολογικοί χυμοί, καφές, τσάι, βιολογικά γλυκά όπως μηλόπιτα, lemon pie, ρυζόγαλο, γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και μεγάλη ποικιλία κρασιών. Στο Pure Bliss θα βρείτε επίσης σάντουιτς, μεζέδες, σαλάτες και κυρίως πιάτα όπως κοτόπουλο, μοσχάρι και βιολογικά ζυμαρικά με πέστο, καπνιστό σολωμό και κρέμα σόγιας. Πολύχρωμες καρέκλες, μαξιλάρια και διακοσμημένοι τοίχοι με χρώματα είναι το περιβάλλον που θα σας βγάλει από τη μονοτονία της καθημερινότητας και θα σας ανεβάσει την ψυχολογία. Στο Pure Bliss θα έχετε την ευκαιρία να καταναλώσετε καλής ποιότητας βιολογικά τρόφιμα, γιατί η καλή υγεία δεν μόνο ζήτημα ποσότητας υδατανθράκων, αλλά και της καλής ποιότητάς τους, κάτι που δεν μπορούμε να βρούμε στις επεξεργασμένες τροφές.

breeder-feeder.jpg
Πέρδικα 6, Αθήνα, Ελλάδα

Ένας ιδιαίτερα προσεγμένος χώρος έχει ανοίξει στο Μεταξουργείο που λέγεται “Breeder Feeder”. Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη που ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος, αναφερόμαστε και στο μενού του που έχει πολλές επιλογές με βιολογικά προϊόντα, μιας και αποτελεί ένα “project” της γκαλερί The Breeder, μπορούμε να πούμε ότι “η τέχνη συναντά τη γαστρονομία”.

Ανά διαστήματα διάσημοι προσκεκλημένοι σεφ από όλο τον κόσμο έρχονται και ετοιμάζουν θεματικά μενού.

Καλή σας όρεξη!

magikes-katsaroles-estiatoria-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Ζησιμόπουλου 45, Γλυφάδα, Ελλάδα
21094188212109418821

Σ’ ένα καλαίσθητο περιβάλλον με πίνακες με ζωηρά χρώματα, θα γευτείτε πιάτα της κλασικής αθηναϊκής κουζίνας, φτιαγμένα με προσεγμένα και ποιοτικά υλικά που ακολουθούν τις εποχές. Το μενού αποτελείται από πολλούς μεζέδες, μαγειρευτά ημέρας, κρεατικά στη σχάρα κι ελληνικές μακαρονάδες. Ενημερωθείτε για τα επιδόρπια που φτιάχνουν καθημερινά. Συνδυάστε το φαγητό με ένα κρασί από την πολύ καλή λίστα που διαθέτει το εστιατόριο και ζήστε απολαυστικές στιγμές ακούγοντας υπέροχες τζαζ μουσικές. Στα συν του μαγαζιού το ευγενέστατο σέρβις και οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Ανοικτά καθημερινά 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, εκτός Δευτέρας. Κυριακή μόνο μεσημέρι.

Τιμές: 20-25 ευρώ.

es-diavitis-estiatoria-Glykouli.Gr.jpg
.ES
Φράγκων 2-4, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ένας αρτίστικος χώρος στη Θεσσαλονίκη, παντρεύει τη μουσική, την τέχνη εν γένει, με την αρχιτεκτονική και τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα δίνοντας μια νέα οπτική στη γευστική εμπειρία.

Στο .ES θα βρείτε πιάτα vegan και vegetarian αλλά και μαγειρευτά, της ώρας, ψάρι και πολλά άλλα κατάλληλα και για διαβητικούς αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και τη γευστική απόλαυση!

Μενού ενδεικτικά:

ΣΑΛΑΤΕΣ

• Πράσινη σαλάτα με λαχανικά εποχής, σουσάμι και βινεγκρέτ με μίριμ
• Γλυκιά και πικάντικη σαλάτα με μανιτάρια, πράσινη σαλάτα, παρμεζάνα και ρόδι
• Σαλάτα με κοτόπουλο, πατάτες baby, ρόκα, κάπαρη και φέτα
• Χειμωνιάτικη σαλάτα με σπανάκι, μπέικον, σέλινο, μήλο και αχλάδι

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

• Σούπα βελουτέ κολοκύθας
• Mύδια αχνιστά σε λευκό κρασί
• Ταρτάρ καπνιστού σολομού με κάπαρη, πατάτες και ρόκα
• Μπρουσκέτα με ψητά λαχανικά και φέτα (σερβίρεται με μερικά φύλλα baby σπανάκι και φρ.βασιλικό)
• Τσίκορε (αντίβ) ψητό με χαμόν
• Κρέπα γεμιστή με σπανάκι και τυρί
• Βιτέλο τονάτο (νουά μοσχαρίσιο ψημένο στο φούρνο με σάλτσα κάπαρης και τόνου)
• Μαστέλο Χίου ψημένο στη σχάρα με λάδι φρέσκων μυρωδικών και ψητή ντομάτα
• Γαρίδες σαλπικόν με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ελαιόλαδο και λάιμ
• Χταπόδι μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί
• Καρπάτσιο παντζάρι με τραγανή φέτα και βινεγκρέτ με εστραγκόν

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

• Μπακαλιάρος φιλέτο με δενδρολίβανο και λαχανικά στο φούρνο
• Φαγκοτίνι γεμιστό με γκορκοντζόλα, λάδι βασιλικού και παρμεζάνα
• Κοτόπουλο με κάρυ και πράσινο πιπέρι με ρύζι μπασμάτι
• Χοιρινό με άγρια χόρτα και σελινόριζα

Menu 10,00 euro- Τρίτη και Πέμπτη βράδυ!

agkleouras-estiatoria-diavitis-Glykouli.jpg
Κωλέττη 9, Αθήνα, Ελλάδα

Πρόκειται για ένα εστιατόριο που χρησιμοποιεί σαν πρώτη ύλη αποκλειστικά προϊόντα τα οποία προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες και μικρά εκτροφεία που δεν έχουν υποστεί την καταστροφική επίδραση των φαρμάκων ή της εντατικής παραγωγής.

Παραδοσιακές ποικιλίες βρώσιμων φυτών και φρούτων, έρχονται στη κουζίνα τους κατ’ ευθείαν από τη φροντίδα του παραγωγού, για να προσφερθούν σε όλους όσους αναζητούν μια διαφορετική πρόταση στο τραπέζι τους.

gourmet-bio-estiatoria-Glykouli.Gr.jpg
Λεωφόρος Κηφισίας 10-12, Μαρούσι, 15125, Ελλάδα
21068519262106851926

Φρεσκομαγειρεμένο φαγητό που προετοιμάζεται ειδικά κατόπιν παραγγελίας. Γεύματα ελαφριά, διαιτητικά, υγιεινά και βιολογικά που παραδίδονται στο χώρο εργασίας των πελατών ή στο σπίτι.

Στο μενού περιλαμβάνονται πολλά υλικά και προϊόντα ολικής αλέσεως.

Ώρες Διανομής: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-19:00.

Showing 1 - 20 of 32 results