bakers-zaxaroplasteia-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Γρ. Αυξεντίου 5-7, Ζωγράφου, Ελλάδα
21077547302107754730

Εδώ και τριάμισι χρόνια έχουν νοστιμίσει τις μέρες μας. Παράγουν καθημερινά 12 τύπους ψωμιού, με πιο δημοφιλή το χωριάτικο, το dinkel (γερμανική συνταγή) και το προζύμι σίκαλης. Ανάρπαστα γίνονται και το κουλούρι Θεσσαλονίκης, το μοσχομυριστό τσουρέκι, η αφράτη σοκολατόπιτα και το cheese cake.

Ζητήστε τα ειδικά κουλουράκια για διαβητικούς!

Ωράριο: Καθημερινά 05:30-22:00.

Info:
1. Ηρώων Πολυτεχνείου 16, Ν. Πεντέλη, τηλ. 210 8034082
2. Αραπάκη 90, Καλλιθέα, τηλ. 210 9518018
3. Γρ. Αυξεντίου 5-7, Ιλίσια, τηλ. 210 7754730
4. Λ. Δημοκρατίας 45, Μελίσσια, τηλ. 210 8042548.

zuccherino-glyka-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Σειρήνων 48, Παλαιό Φάληρο, 17561, Ελλάδα

H γωνία της γεύσης και της απόλαυσης. Για μια υπέροχη πανακόττα, ένα αφράτο κέικ, μια τούρτα μπισκότο! Όταν η δημιουργία αποκτάει γεύση, τα αγνά υλικά δημιουργούν ένα νέο αποτέλεσμα. Στο Zuccherino μπορείτε να βρείτε παγωτά και γλυκά με 0 λιπαρά και 0 ζάχαρη και παγωτά και γλυκά χωρίς γλουτένη. Μπορείτε να τα παραγγείλετε και από το τηλέφωνο ενώ προσφέρεται και catering!

kati-allo-glyka-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Αρτέμιδος 54, Παλαιό Φάληρο, Ελλάδα
21098871892109887189

Κουκλίστικο μαγαζάκι σε αποχρώσεις ροζ-μοβ που θα σε αποζημιώσει με κάθε ολόφρεσκη, γλυκιά δημιουργία του. Φτιάχνει και γλυκά για διαβητικούς, καθώς και σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη με χαμηλά λιπαρά. Επίσης αναλαμβάνει τούρτες κατά παραγγελία και παιδικά πάρτι.

bonne-bouchee-glyka-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Ακτή Θεμιστοκλέους 14-16, Πειραιάς, Ελλάδα

Το ζαχαροπλαστείο “Bonne Bouchee”, με σεβασμό στην παράδοση και την πολύτιμη κληρονομιά, προσφέρει στον Πειραιά μια μεγάλη ποικιλία γλυκών και κερασμάτων, φτιαγμένα όλα με το μεράκι και τις μοναδικές συνταγές των καλύτερων ζαχαροπλαστών της Αττικής!

Πρόκειται για μία γαλλική boutique γλυκών που θυμίζει το σπιτάκι του Χάνσελ και της Γκρέτελ. Ο χώρος της είναι κουκλίστικος και το decor εναλλάσσεται ανάλογα με την εποχή. Οι δημιουργίες της θα σε αφήσουν άφωνο, ενώ διαθέτει και γλυκά με μαλτιτόλη που ενδείκνυνται για διαβητικούς. Διαθέτει και delivery.

fysis-diavitis-glyka-Glykouli.Gr.jpg
Λεωφόρος Μεσογείων 450, Αγία Παρασκευή, Ελλάδα

Γλυκά και παγωτά με βιολογικές πρώτες ύλες και περιορισμένη ζάχαρη. Σειρά γλυκών και παγωτών χωρίς ζάχαρη και αλεύρι.Τούρτα μους bitter σοκολάτας, τάρτες μους γιαούρτι με φράουλα, τάρτες Valrohna, προφιτερόλ, ρεβανί και εκμέκ πολίτικο. Τούρτες γάμων, γενεθλίων σε πολλά σχέδια με χειροποίητη διακόσμηση και γλυκά γιά βαφτίσεις.

suvlucky-psitopoleia-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
25ης Μαρτίου 33, Χαλάνδρι, Ελλάδα
21068002722106800272

Φρέσκο, χειροποίητο σουβλάκι, πίτες ολικής αλέσεως, πρωτότυπα καλαμάκια με σολομό και γαρίδες και άλλες ιδιαίτερες λιχουδιές και γεύσεις όπως ψητά λαχανικά, μοσχάρι και κοτόπουλο pita pocket .
Κι όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σπιτικές σάλτσες παραγωγής του σουblucky!

breeder-feeder.jpg
Πέρδικα 6, Αθήνα, Ελλάδα

Ένας ιδιαίτερα προσεγμένος χώρος έχει ανοίξει στο Μεταξουργείο που λέγεται “Breeder Feeder”. Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη που ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος, αναφερόμαστε και στο μενού του που έχει πολλές επιλογές με βιολογικά προϊόντα, μιας και αποτελεί ένα “project” της γκαλερί The Breeder, μπορούμε να πούμε ότι “η τέχνη συναντά τη γαστρονομία”.

Ανά διαστήματα διάσημοι προσκεκλημένοι σεφ από όλο τον κόσμο έρχονται και ετοιμάζουν θεματικά μενού.

Καλή σας όρεξη!

pure-bliss.jpg
Ρόμβης 24, Αθήνα, Ελλάδα
2103250360-22103250360-2

Ένας ιδιαίτερος και καλαίσθητος χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Φρέσκοι βιολογικοί χυμοί, καφές, τσάι, βιολογικά γλυκά όπως μηλόπιτα, lemon pie, ρυζόγαλο, γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και μεγάλη ποικιλία κρασιών. Στο Pure Bliss θα βρείτε επίσης σάντουιτς, μεζέδες, σαλάτες και κυρίως πιάτα όπως κοτόπουλο, μοσχάρι και βιολογικά ζυμαρικά με πέστο, καπνιστό σολωμό και κρέμα σόγιας. Πολύχρωμες καρέκλες, μαξιλάρια και διακοσμημένοι τοίχοι με χρώματα είναι το περιβάλλον που θα σας βγάλει από τη μονοτονία της καθημερινότητας και θα σας ανεβάσει την ψυχολογία. Στο Pure Bliss θα έχετε την ευκαιρία να καταναλώσετε καλής ποιότητας βιολογικά τρόφιμα, γιατί η καλή υγεία δεν μόνο ζήτημα ποσότητας υδατανθράκων, αλλά και της καλής ποιότητάς τους, κάτι που δεν μπορούμε να βρούμε στις επεξεργασμένες τροφές.

agioli.jpg
Λεωφόρος Νίκης 15, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τα καλύτερα προϊόντα της Ελληνικής γης, απλά , ποιοτικά, ταπεινά και καθημερινά. Προϊόντα απίστευτου πλούτου, γεύσεων και αρωμάτων με πρωταγωνιστές το λάδι, τα όσπρια, τα δημητριακά και τα λαχανικά. Τα καλύτερα κρέατα, πουλερικά και βιολογικά ψάρια.

Το εστιατόριο Αγιολί έχει διατροφολόγο που βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία. Παρέχει στο μενού διατροφικές πληροφορίες για το σύνολο σχεδόν των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί, όπως επίσης και τους προμηθευτές του (προέλευση, τρόπος παραγωγής, Π.Ο.Π., ΒΙΟ ή ολοκληρωμένης διαχείρισης).

Προτείνει ολοκληρωμένα μενού για ειδικές ομάδες ανθρώπων (διαβητικούς, υπερτασικούς, με πρόβλημα γλουτένης κλπ) τα οποία συμβάλουν στην καλή τους υγεία με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Διαθέτει εστιατόριο, ουζερί και μπυραρία. Στο μενού του θα βρείτε ενδιαφέρουσες συνταγές όπως κοτόπουλο με κάρρυ, τηγανητό ρύζι με γαρίδες και ανανά, φρέσκια ψάρια όπως βιολογικό λαυράκι και γλυκά.

Ο εκπληκτικός συνδυασμός εξαιρετικών πρώτων υλών, υγιεινών και θεραπευτικών συστατικών σε πεντανόστιμες και απολαυστικές συνταγές κάνουν κάθε γεύμα στο Αγιολί γευστική και διατροφική εμπειρία.

rosebud.jpg
Σκουφά 42, Αθήνα, Ελλάδα

Tο 2001, το Rosebud άνοιξε με στόχο το τρίπτυχο καφές – φαγητό – ποτό, υπό το άγρυπνο μάτι του Orson Welles, να γίνει συνώνυμο με την ποιότητα και την ζεστή ατμόσφαιρα.

Τπ 2007, με γνώμονα την ποιότητα και υψηλή αισθητική, επεκτάθηκε και δημιούργησε ένα καθαρόαιμο εστιατόριο στον 1ο όροφο που τέρπει όμως όλες τις αισθήσεις. Με διακόσμηση που μπλέκει προσωπικές μνήμες με τα ωραία χρώματα και υλικά και τις σταθερές σινεφίλ και μουσικές αναφορές , φιλοξένησε εκεί πολλά μουσικά δρώμενα από καταξιωμένους καλλιτέχνες ,parties,και εκδηλώσεις που θα μείνουν αξέχαστα.

2012: ROSEBUD GOES GREEN – Έχοντας κατά νου ότι ποιότητα σημαίνει και υγιεινή διατροφή το εστιατόριο Rosebud βάζει τα γιορτινά του και γίνεται vegetarian /vegan , αποδεικνύοντας ότι το υγιεινό μπορεί να είναι νόστιμο και οικονομικό.

Στο μενού του θα βρείτε Ποικιλία από ορεκτικά και σαλάτες και προσεγμένα κυρίως πιάτα όπως hotdog με χειροποίητο λουκάνικο, από ποικιλία μανιταριών και φάβα και vegan μαγιονέζα και ντάμπλινγκς αγκινάρας με φυτική κρέμα, μυρωδικά και τσιπς κρεμμυδιού. Επίσης, θα βρείτε προϊόντα χωρίς γλουτένη.

1
Ηρακλειδών 10, Αθήνα, Ελλάδα

”Food Philosophy’’ : H δημιουργική κουζίνα του Root είναι μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος ποιοτικής διατροφής. Συνδυάζοντας το σύγχρονο αστικό φαγητό με την αρχέγονη Paleo διατροφή, η ομάδα του Root και η chef Αυγερία Σταπάκη παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό ένα μενού Paleo friendly, με φρέσκιες και ακατέργαστες πρώτες ύλες βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα.

‘paleo’ : νοοτροπία φαγητού που έρχεται από την Παλαιολιθική εποχή, όταν οι άνθρωποι τρέφονταν με αγνές τροφές (ζωικές και φυτικές) και όχι με τυποποιημένα κ επεξεργασμένα φαγητά. Γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, λαχανικά και βιταμίνες.

2mazi1.jpg
Νίκης 48, Αθήνα, Ελλάδα

Σε μια εποχή που το ῾εγώ῾ προτάσσεται ως η σημαντικότερη αξία, το 2Μαζί επαναφέρει στο προσκήνιο τη χαρά της παρέας, της ομάδας και της συνεργασίας, μέσα από το πάντρεμα μοναδικών γεύσεων.  Το 2Μαζί είναι ένα εστιατόριο Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας κάτω απο την στέγη του οποίου ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Ηλίας Γώγος.  Οι 2Μαζί καταστρώνουν παιχνίδια γευστικών πειραματισμών, συναγωνίζονται, εμπνέονται, χαίρονται όπως τα μικρά παιδιά και ανακαλύπτουν ξανά το μαγικό κόσμο της γευστικής δημιουργίας!  Πηγή έμπνευσής τους αποτελεί ό,τι πιο εκλεκτό παράγει τούτος ο τόπος: κρέατα, ψάρια, χειροποίητα ζυμαρικά και πίτες, παντρεύονται με βότανα, αρωματικά, λουλούδια και delicatessen μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα και εκτινάσσουν τη γαστρονομική απόλαυση.

wildinthecity.jpg
Βουλής 7, Αθήνα, Ελλάδα

Η ιδέα ήταν απλή: Να χρησιμοποιηθούν ανεπεξέργαστες πρώτες ύλες υψηλής θρεπτικής αξίας για την παρασκευή ζυμών. Πούδρα από αμύγδαλα και λιναρόσπορο και αλεύρι ινδικής καρύδας ζυμώνονται με αυγά ελευθέρας βοσκής. Το αποτέλεσμα: Ζύμες πλούσιες σε πρωτεΐνη, υψηλής θρεπτικής αξίας λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Κάθε υλικό, έχει επιλεγεί με γνώμονα την υψηλή του ποιότητα και τα θρεπτικά του συστατικά και κάθε πιάτο είναι ένας πλούσιος συνδυασμός τους. Από τις συνταγές απουσιάζουνε τα δημητριακά και οτιδήποτε έχει υποστεί επεξεργασία.

Όσο για τη γεύση; Εσείς θα αποφασίσετε…

pizzabite_store.jpg
Αγίων Πάντων 55, Καλλιθέα, Ελλάδα

Φτιαγμένη με ολόφρεσκα υλικά και με μία ζύμη που συναρπάζει, η Καλύτερη Αφράτη της Πόλης ήρθε για να σας προσφέρει την καλύτερη pizza που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Βασίζουμε όλες μας τις συνταγές και τα πιάτα μας στην εμπειρία μας και στην αγάπη μας για το καλό και ποιοτικό φαγητό. 

Επιλέξτε ανάμεσα από μία μεγάλη ποικιλία πιάτων που περιλαμβάνουν απολαυστικές πίτσες, μακαρονάδες, burgers από φρέσκο – και όχι κατεψυγμένο – κιμά και σαλάτες!

Αν θέλετε και συνέχεια, έχουμε πάντα και μία μεγάλη ποικιλία από επιδόρπια για να συνοδεύσουν το γεύμα σας!  

 

tobazaki.jpg
Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, Ελλάδα

Το Βαζάκι επιλέγει βιολογικά ελληνικά προϊόντα.

Δίνουμε μεγάλη αξία τόσο στην ποιότητα όσο και στην εντοπιότητα των προϊόντων.

Τα βιολογικά προϊόντα μεγαλώνουν δίχως τη χρήση επιβλαβών χημικών ορμονών, φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Μελέτες δείχνουν ότι τα βιολογικά τρόφιμα έχουν αισθητά πιο σημαντική διατροφική αξία από ότι έχουν τα συμβατικά. Επιλέγοντας βιολογικά προϊόντα προσέχουμε την υγεία μας και το σώμα μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το έδαφος, τη γη και γενικότερα την υγεία αυτού του πλανήτη.

Η εντοπιότητα αφορά στη στήριξη παραγωγών του τόπου μας – για την προσπάθεια που καταβάλουν, τη διατήρηση της εποχικότητας των φρούτων και λαχανικών και γιατί πιστεύουμε ότι η ελληνική γη είναι τόπος μαγικός, που βγάζει νόστιμα προϊόντα.

TΟ ΒΑΖΑΚΙ juice bar για μία ακόμα φορά είναι περήφανο αφού είναι το πρώτο και μοναδικό juice bar  στην Ελλάδα που που προσφέρει πιστοποιημένο 100% φυσικό χυμό  από βιολογικά φρούτα και λαχανικά

gi.jpg
Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, Ελλάδα
2109648512, 21096485142109648512, 2109648514

Τα προϊόντα του εστιατορίου Γη είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ότι γνωρίζαμε μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Χωρίς λακτόζη, γλουτένη και ζάχαρη, η Γη είναι το vegan-raw εστιατόριο στο οποίο δεν θα βρείτε τίποτα μαγειρεμένο σε πάνω από 46 βαθμούς Κελσίου. Χυμοί, smoothies, σαλάτες, χωριάτικη πίτσα, σούσι, με κρασιά και μπύρες αποκλειστικά ελληνικά. Τα γλυκά θα σας ενθουσιάσουν, καθώς δεν περιέχουν γαλακτοκομικά, αλεύρι και αυγά και δεν ψήνονται, αλλά αφυγραίνονται, συντηρώντας έτσι τα θρεπτικά τους συστατικά. Επισκεφθείτε τον πολύ καλαίσθητο και χαλαρωτικό χώρο για να δοκιμάσετε την οργανική διατροφή, με θετική επίδραση στην υγεία χωρίς να στερείται τίποτα από γεύσεις και ποικιλία!

mamatierra01-1190.jpg
Akadimias 84, Athens, Greece

Το μικρό, λευκό εστιατόριο με τις πλούσιες μυρωδιές θα σας προσφέρει χορτοφαγικά πιάτα με πολλά βιολογικά προϊόντα: σπιτικά νάτσος, guacamole, ιταλική caponata, burger μανιταριών, σαλάτα κινόας και φαλάφελ είναι μόνο μερικά πιάτα από το πλούσιο και υγιεινό μενού του Mamma Tierra. Στα συν του τα πιάτα χωρίς γλουτένη και οι πολύ φιλικές τιμές.

testaccio.jpg
Litous 2, Vouliagmeni, Greece

Το Testaccio έχει μετατραπεί στην κατεξοχήν foodie συνοικία της Ρώμης, λόγω της πληθώρας των εστιατορίων που έχει και είναι ένας must προορισμός για τους λάτρεις της ιταλικής γαστρονομίας τον οποίο αξίζει να επισκεφθείτε… ή εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στο νέο εστιατόριο Testaccio, στην Βουλιαγμένη (στην θέση του Silver Casa) και να ταξιδέψετε στην καρδιά της Ρώμης μέσα από την πιάτα του.

Βιολογικά φρούτα και λαχανικά στο οπωροπωλείο του εναλλακτικού εστιατορίου και προϊόντα στο παντοπωλείο που μπορείς να τα πάρεις και σπίτι σου. Το Testaccio Organic θα βρείτε εναλλακτικές και ιδιαίτερες γεύσεις με πιάτα από τη ρωμαϊκή κουζίνα. Το πλούσιο μενού του είναι σίγουρο ότι θα σας ανταμείψει!

it restaurant 1.jpg
Σκουφά 29, Αθήνα, Ελλάδα

Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός, κάνει πράξη τη frugal gourmet φιλοσοφία του, στο νέο ανανεωμένο it στην Σκουφά 29. Eco friendly design, αγνές πρώτες ύλες συνδιασμένες με απλότητα και σεβασμό στην πρωτογενή γεύση, έμφαση στην ουσία και το καλό φαγητό. Σάντουιτς με roast beef και μουστάρδα σταφίδας, σούπα με ξυνόγαλο και πασατέμπο, φρέσκα ζυμαρικά με ψητές ντομάτες και πολλές άλλες συνταγές του Ανδρέα Λαγού για να τρέφεστε ουσιαστικά και να ανακαλείτε μνήμες και εικόνες από το παρελθόν.

character1.jpg
Φιρά, Σαντορίνη, Ελλάδα

Ο ταλαντούχος σεφ Χρυσόστομος Πρασατζής και η ομάδα του πιστεύουν στην αυθεντική κουζίνα και ότι η «ποιότητα» σημαίνει υγιεινή διατροφή. Χρησιμοποιεί μόνο τα πιο φρέσκα και καλύτερα υλικά κυρίως από την αγροτική παραγωγή της Σαντορίνης και πρώτων υλών με αγάπη και σεβασμό, προκειμένου να παρέχει μια γαστρονομική εμπειρία μεσα σε μια ποικιλία από υπέροχες γεύσεις.

Showing 21 - 40 of 45 results