agioli.jpg
Λεωφόρος Νίκης 15, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τα καλύτερα προϊόντα της Ελληνικής γης, απλά , ποιοτικά, ταπεινά και καθημερινά. Προϊόντα απίστευτου πλούτου, γεύσεων και αρωμάτων με πρωταγωνιστές το λάδι, τα όσπρια, τα δημητριακά και τα λαχανικά. Τα καλύτερα κρέατα, πουλερικά και βιολογικά ψάρια.

Το εστιατόριο Αγιολί έχει διατροφολόγο που βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία. Παρέχει στο μενού διατροφικές πληροφορίες για το σύνολο σχεδόν των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί, όπως επίσης και τους προμηθευτές του (προέλευση, τρόπος παραγωγής, Π.Ο.Π., ΒΙΟ ή ολοκληρωμένης διαχείρισης).

Προτείνει ολοκληρωμένα μενού για ειδικές ομάδες ανθρώπων (διαβητικούς, υπερτασικούς, με πρόβλημα γλουτένης κλπ) τα οποία συμβάλουν στην καλή τους υγεία με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Διαθέτει εστιατόριο, ουζερί και μπυραρία. Στο μενού του θα βρείτε ενδιαφέρουσες συνταγές όπως κοτόπουλο με κάρρυ, τηγανητό ρύζι με γαρίδες και ανανά, φρέσκια ψάρια όπως βιολογικό λαυράκι και γλυκά.

Ο εκπληκτικός συνδυασμός εξαιρετικών πρώτων υλών, υγιεινών και θεραπευτικών συστατικών σε πεντανόστιμες και απολαυστικές συνταγές κάνουν κάθε γεύμα στο Αγιολί γευστική και διατροφική εμπειρία.

agkleouras-estiatoria-diavitis-Glykouli.jpg
Κωλέττη 9, Αθήνα, Ελλάδα

Πρόκειται για ένα εστιατόριο που χρησιμοποιεί σαν πρώτη ύλη αποκλειστικά προϊόντα τα οποία προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες και μικρά εκτροφεία που δεν έχουν υποστεί την καταστροφική επίδραση των φαρμάκων ή της εντατικής παραγωγής.

Παραδοσιακές ποικιλίες βρώσιμων φυτών και φρούτων, έρχονται στη κουζίνα τους κατ’ ευθείαν από τη φροντίδα του παραγωγού, για να προσφερθούν σε όλους όσους αναζητούν μια διαφορετική πρόταση στο τραπέζι τους.

DSC_0777-768x1151.jpg
Βαλαωρίτου 25, Θεσσαλονίκη

Το Φαίδιμος είναι το εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη που κάνει τη διαφορά. Με επιλογές για φαγητό χωρίς γλουτένη, είναι το στέκι που έχει συνεπάρει τη συμπρωτεύουσα.  

Το όνομα, δανεισμένο από την αρχαιότητα, συνδυάζει τα ονόματα των ιδιοκτητών, Φαίδρα και Δημήτρης, και προϊδεάζει τον επισκέπτη για τις επιλογές που θα του προσφερθούν.  

Βασισμένο στην παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, το μενού αλλάζει ανάλογα με τις εποχές, αξιοποιώντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που το μαγαζί προμηθεύεται από τοπικούς παραγωγούς. 

Το εστιατόριο έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στους Θεσσαλονικείς τόσο για την ποιότητα των γευμάτων που προσφέρει, όσο και για τη διακόσμηση, την οποία έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Την τελευταία πινελιά ενός όμορφου περιβάλλοντος βάζει η ρομαντική αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού. 

es-diavitis-estiatoria-Glykouli.Gr.jpg
.ES
Φράγκων 2-4, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ένας αρτίστικος χώρος στη Θεσσαλονίκη, παντρεύει τη μουσική, την τέχνη εν γένει, με την αρχιτεκτονική και τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα δίνοντας μια νέα οπτική στη γευστική εμπειρία.

Στο .ES θα βρείτε πιάτα vegan και vegetarian αλλά και μαγειρευτά, της ώρας, ψάρι και πολλά άλλα κατάλληλα και για διαβητικούς αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και τη γευστική απόλαυση!

Μενού ενδεικτικά:

ΣΑΛΑΤΕΣ

• Πράσινη σαλάτα με λαχανικά εποχής, σουσάμι και βινεγκρέτ με μίριμ
• Γλυκιά και πικάντικη σαλάτα με μανιτάρια, πράσινη σαλάτα, παρμεζάνα και ρόδι
• Σαλάτα με κοτόπουλο, πατάτες baby, ρόκα, κάπαρη και φέτα
• Χειμωνιάτικη σαλάτα με σπανάκι, μπέικον, σέλινο, μήλο και αχλάδι

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

• Σούπα βελουτέ κολοκύθας
• Mύδια αχνιστά σε λευκό κρασί
• Ταρτάρ καπνιστού σολομού με κάπαρη, πατάτες και ρόκα
• Μπρουσκέτα με ψητά λαχανικά και φέτα (σερβίρεται με μερικά φύλλα baby σπανάκι και φρ.βασιλικό)
• Τσίκορε (αντίβ) ψητό με χαμόν
• Κρέπα γεμιστή με σπανάκι και τυρί
• Βιτέλο τονάτο (νουά μοσχαρίσιο ψημένο στο φούρνο με σάλτσα κάπαρης και τόνου)
• Μαστέλο Χίου ψημένο στη σχάρα με λάδι φρέσκων μυρωδικών και ψητή ντομάτα
• Γαρίδες σαλπικόν με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ελαιόλαδο και λάιμ
• Χταπόδι μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί
• Καρπάτσιο παντζάρι με τραγανή φέτα και βινεγκρέτ με εστραγκόν

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

• Μπακαλιάρος φιλέτο με δενδρολίβανο και λαχανικά στο φούρνο
• Φαγκοτίνι γεμιστό με γκορκοντζόλα, λάδι βασιλικού και παρμεζάνα
• Κοτόπουλο με κάρυ και πράσινο πιπέρι με ρύζι μπασμάτι
• Χοιρινό με άγρια χόρτα και σελινόριζα

Menu 10,00 euro- Τρίτη και Πέμπτη βράδυ!

zuccherino-glyka-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Σειρήνων 48, Παλαιό Φάληρο, 17561, Ελλάδα

H γωνία της γεύσης και της απόλαυσης. Για μια υπέροχη πανακόττα, ένα αφράτο κέικ, μια τούρτα μπισκότο! Όταν η δημιουργία αποκτάει γεύση, τα αγνά υλικά δημιουργούν ένα νέο αποτέλεσμα. Στο Zuccherino μπορείτε να βρείτε παγωτά και γλυκά με 0 λιπαρά και 0 ζάχαρη και παγωτά και γλυκά χωρίς γλουτένη. Μπορείτε να τα παραγγείλετε και από το τηλέφωνο ενώ προσφέρεται και catering!

wildinthecity.jpg
Βουλής 7, Αθήνα, Ελλάδα

Η ιδέα ήταν απλή: Να χρησιμοποιηθούν ανεπεξέργαστες πρώτες ύλες υψηλής θρεπτικής αξίας για την παρασκευή ζυμών. Πούδρα από αμύγδαλα και λιναρόσπορο και αλεύρι ινδικής καρύδας ζυμώνονται με αυγά ελευθέρας βοσκής. Το αποτέλεσμα: Ζύμες πλούσιες σε πρωτεΐνη, υψηλής θρεπτικής αξίας λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Κάθε υλικό, έχει επιλεγεί με γνώμονα την υψηλή του ποιότητα και τα θρεπτικά του συστατικά και κάθε πιάτο είναι ένας πλούσιος συνδυασμός τους. Από τις συνταγές απουσιάζουνε τα δημητριακά και οτιδήποτε έχει υποστεί επεξεργασία.

Όσο για τη γεύση; Εσείς θα αποφασίσετε…

nice-easy-estiatorio-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι, Αθήνα

Ένα easy going στέκι, με πολύ προσεγμένη, βιολογική κουζίνα. Το Nice n Easy δίνει ιδιαίτερη φροντίδα στα υλικά που χρησιμοποιεί, πάντα φρέσκα, αγνά και βιολογικά, και τα προμηθεύεται κάνοντας πράξη το Fair Trade και αποφεύγοντας τους μεσάζοντες. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ελληνικά προϊόντα, και θα εκπλαγείτε από το μενού, αφού παραθέτουν όχι μόνο ένα “δελτίο ποιότητας τροφίμων”, με αναφορά στον παραγωγό και τον τρόπο προέλευσης των πρώτων υλών τους, αλλά και τις θερμίδες και τη θρεπτική αξία κάθε πιάτου χωριστά.

Ανοιχτά: Καθημερινά 9.00 – 13.30

Κολωνάκι: Ομήρου 60 και Σκουφά, τηλ. 210-3617201

Κηφισιά: Παπαδιαμάντη 7, τηλ. 210-8082014

Μύκονος: Παραλία Καλό Λιβάδι, τηλ. 22890-72315

resto-biobar-estiatoria-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Ακαδημίας 84, Αθήνα, Ελλάδα

To Restό είναι βιολογικό εστιατόριο, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στεγάζεται σε έναν μοντέρνο χώρο, και προσφέρει ξεχωριστές βιολογικές γεύσεις, καφέ, σάντουιτς ή κάποιο από τα ενεργειακά του ροφήματα.

Πιάτα ελαφριά, υψηλής διατροφικής αξίας σε προσιτές τιμές που μπορείτε να τα παραγγείλετε και από το χώρο σας.

Στο μενού θα βρείτε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αλλά και gourmet γεύσεις που δεν περιέχουν μεταλλαγμένες ουσίες ορμόνες και χημικά. Κάθε μέρα ο chef προτείνει γεύσεις από λαδερά, όσπρια, σούπες και παραδοσιακά μαγειρευτά που θυμίζουν τις συνταγές της μαμάς ενώ διατίθενται και σπιτικά γλυκά. Για τους λιτοδίαιτους, υπάρχουν αρκετές επιλογές από πιάτα της ώρας.

Το Restό λειτουργεί καθημερινά 10:00 έως 18:00,

Σάββατο και Κυριακή κλειστά.

Διανομή καθημερινά. Ώρες διανομής: 12.00 έως 17.00

Τις Μέρες και τις ώρες που δεν λειτουργεί, ο χώρος διατίθεται για συγκεντρώσεις και πάρτυ.

Κρατήσεις μόνο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Παραγγελία online: http://www.athensdelivery.gr/catalogs/resto/

 

1
Ηρακλειδών 10, Αθήνα, Ελλάδα

”Food Philosophy’’ : H δημιουργική κουζίνα του Root είναι μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος ποιοτικής διατροφής. Συνδυάζοντας το σύγχρονο αστικό φαγητό με την αρχέγονη Paleo διατροφή, η ομάδα του Root και η chef Αυγερία Σταπάκη παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό ένα μενού Paleo friendly, με φρέσκιες και ακατέργαστες πρώτες ύλες βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα.

‘paleo’ : νοοτροπία φαγητού που έρχεται από την Παλαιολιθική εποχή, όταν οι άνθρωποι τρέφονταν με αγνές τροφές (ζωικές και φυτικές) και όχι με τυποποιημένα κ επεξεργασμένα φαγητά. Γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, λαχανικά και βιταμίνες.

magikes-katsaroles-estiatoria-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Ζησιμόπουλου 45, Γλυφάδα, Ελλάδα
21094188212109418821

Σ’ ένα καλαίσθητο περιβάλλον με πίνακες με ζωηρά χρώματα, θα γευτείτε πιάτα της κλασικής αθηναϊκής κουζίνας, φτιαγμένα με προσεγμένα και ποιοτικά υλικά που ακολουθούν τις εποχές. Το μενού αποτελείται από πολλούς μεζέδες, μαγειρευτά ημέρας, κρεατικά στη σχάρα κι ελληνικές μακαρονάδες. Ενημερωθείτε για τα επιδόρπια που φτιάχνουν καθημερινά. Συνδυάστε το φαγητό με ένα κρασί από την πολύ καλή λίστα που διαθέτει το εστιατόριο και ζήστε απολαυστικές στιγμές ακούγοντας υπέροχες τζαζ μουσικές. Στα συν του μαγαζιού το ευγενέστατο σέρβις και οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Ανοικτά καθημερινά 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, εκτός Δευτέρας. Κυριακή μόνο μεσημέρι.

Τιμές: 20-25 ευρώ.

rantevou-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Καλλισθένους 85, Αθήνα, Ελλάδα
21034779612103477961

Το αγαπημένο μας μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα, με επιλεγμένους μεζέδες από αγνά υλικά. Στα μεγάλα του πλεονεκτήματα το πολύ φιλικό προσωπικό, πάντα ευαισθητοποιημένο στο διαβήτη: δε θα καθυστερήσεις να σερβιριστείς αν τους το ζητήσεις! Τα πιάτα έχουν στην πλειοψηφία τους κάτι από ανατολή, και συνιστούμε ανεπιφύλακτα το χούμους και το φαλάφελ του, μεταξύ άλλων!

Ανοιχτά κάθε μέρα από το μεσημέρι ως τις 02.00.

bararara-patra-estiatoria-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Υψηλών Αλωνίων 24, Πάτρα, Ελλάδα

Αν ζείτε στην Πάτρα ή πρόκειται να την επισκεφθείτε, έχετε μια επιλογή για φαγητό καθώς υπάρχει μια… Σπάνια Μπάρα (όπως μεταφράζεται το BARA RARA!), ένα Cafe Bar Restaurant που μπορεί να σας σερβίρει κατόπιν συνενοήσεως, υγιεινά πιάτα, για διαβητικούς, διαίτης, υποαλλεργικά, νηστήσιμα κ.ά.

Η κουζίνα του είναι μεσογειακή και μπορείτε να την απολαύσετε σε ένα μοντέρνο, trendy περιβάλλον που αποπνέει παρεΐστικη διάθεση και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Ώρες λειτουργίας
Δε-Σα: 12:00-18:00, 20:00-00:30,
Κυ: 20:00-00:30 (Φαγητό), Κουζίνα κλειστή!

 

staxy-estiatoria-kriti-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Δευκαλίωνος 5, 73100, Χανιά

Βιολογικό, παραδοσιακό εστιατόριο στα Χανιά!

Προσφέρει πιάτα γνήσιας κρητικής κουζίνας βασισμένα σε βιολογικά υλικά και παρότι βρίσκεται στο παλιό λιμάνι, δεν έχει καμία σχέση με τα κλασικά τουριστικά ετσιατόρια της περιοχής!

«Θεικές λιχουδιές» για τους μεζέδες, «απλό», «καθαρό», «ανθρώπινο», «μερακλίδικο», είναι μόνο λίγοι από τους χαρακτηρισμούς αυτής της όμορφης γωνιάς των Χανίων!

kati-allo-glyka-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Αρτέμιδος 54, Παλαιό Φάληρο, Ελλάδα
21098871892109887189

Κουκλίστικο μαγαζάκι σε αποχρώσεις ροζ-μοβ που θα σε αποζημιώσει με κάθε ολόφρεσκη, γλυκιά δημιουργία του. Φτιάχνει και γλυκά για διαβητικούς, καθώς και σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη με χαμηλά λιπαρά. Επίσης αναλαμβάνει τούρτες κατά παραγγελία και παιδικά πάρτι.

rififi-estiatorio-diavitis-Glykouli.Gr.jpg
Εμμανουήλ Μπενάκη 69, Αθήνα, Ελλάδα

Το ΡΙΦΙΦΙ ανανεώνει το γευστικό προφίλ του και μας συστήνει το καινοτόμο menu του Chef Στέλιου Αποστόλου! Με έμφαση στην ποιοτική ελληνική κουζίνα, τα φρέσκα αγνά υλικά και τα τοπικά και εποχιακά ελληνικά προϊόντα, εισάγει την καινοτόμα τεχνική μαγειρέματος σε κενό αέρος -που εγγυάται συναρπαστικά αποτελέσματα σε υφή, γεύση και άρωμα, και εξασφαλίζει τη διατροφική αξία των πιάτων, διατηρώντας τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες! Η παρασκευή των πιάτων ολοκληρώνεται τη στιγμή της παραγγελίας μας και τα φαγητά είναι πάντα φρεσκομαγειρεμένα, χωρίς τεχνητές χημικές ουσίες, συντηρητικά ή χρωστικά! Στα συν το ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον του και οι πολύ προσιτές τιμές.

saloon-bar-estiatoria-diavitis-Glykouli.Gr.png
Αλκαμάνος 36, 11528, Ιλίσια

Στέκι καλλιτεχνών, πολιτικών, δημοσιογράφων αλλά και όλων των καλοφαγάδων, για πάνω από τρείς δεκαετίες, το Saloon είναι ένα εστιατόριο όπου την τιμητική του έχει το κρέας!

Το φαγητό σας, το απολαμβάνετε συνοδεία πιάνου καθώς πρόκειται και για το πρώτο Piano – Restaurant της Aθήνας!

Στο μενού θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από κρεατικά και ιδιαίτερα, από φιλέτα αλλά και πιάτα με κοτόπουλο, γαλοπούλα, στρουθοκάμηλο, σνίτσελ και μπιφτέκια, χωρίς να λείπουν και κάποια πιάτα με θαλασσινά και ζυμαρικά.

O κατάλογος είναι πλούσιος και σε ορεκτικά, σαλάτες, σούπες, τυριά και επιδόρπια και συμπληρώνεται με εξαιρετική ποικιλία κρασιών.

Οι πόρτες του Saloon ανοίγουν κάθε μέρα στις 17.00.

mamatierra01-1190.jpg
Akadimias 84, Athens, Greece

Το μικρό, λευκό εστιατόριο με τις πλούσιες μυρωδιές θα σας προσφέρει χορτοφαγικά πιάτα με πολλά βιολογικά προϊόντα: σπιτικά νάτσος, guacamole, ιταλική caponata, burger μανιταριών, σαλάτα κινόας και φαλάφελ είναι μόνο μερικά πιάτα από το πλούσιο και υγιεινό μενού του Mamma Tierra. Στα συν του τα πιάτα χωρίς γλουτένη και οι πολύ φιλικές τιμές.

roots1.jpg
Μπαλάνου 4-6, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
231 026 8063231 026 8063

Το εστιατόριο Roots στεγάζεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο κτίριο, στην πλατεία Άθωνος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο μενού του Roots βρίσκονται αυστηρά χορτοφαγικά πιάτα, απο σαλάτες μέχρι φάλαφελ, κολοκυθοκεφτέδες, χούμους, κριθαρώτο με μανιτάρια και burger λαχανικών. Στο Roots δεν θα βρείτε καθόλου τηγανητά, καθώς υποστηρίζει την χορτοφαγική και υγιεινή διατροφή!

breeder-feeder.jpg
Πέρδικα 6, Αθήνα, Ελλάδα

Ένας ιδιαίτερα προσεγμένος χώρος έχει ανοίξει στο Μεταξουργείο που λέγεται “Breeder Feeder”. Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη που ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος, αναφερόμαστε και στο μενού του που έχει πολλές επιλογές με βιολογικά προϊόντα, μιας και αποτελεί ένα “project” της γκαλερί The Breeder, μπορούμε να πούμε ότι “η τέχνη συναντά τη γαστρονομία”.

Ανά διαστήματα διάσημοι προσκεκλημένοι σεφ από όλο τον κόσμο έρχονται και ετοιμάζουν θεματικά μενού.

Καλή σας όρεξη!

gourmet-bio-estiatoria-Glykouli.Gr.jpg
Λεωφόρος Κηφισίας 10-12, Μαρούσι, 15125, Ελλάδα
21068519262106851926

Φρεσκομαγειρεμένο φαγητό που προετοιμάζεται ειδικά κατόπιν παραγγελίας. Γεύματα ελαφριά, διαιτητικά, υγιεινά και βιολογικά που παραδίδονται στο χώρο εργασίας των πελατών ή στο σπίτι.

Στο μενού περιλαμβάνονται πολλά υλικά και προϊόντα ολικής αλέσεως.

Ώρες Διανομής: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-19:00.

Showing 1 - 20 of 45 results